Blodtryksmåling af din kat
For højt blodtryk, kaldet hypertension, forekommer relativt ofte hos katte og kan forårsage en række lidelser hvis det ikke behandles og tilmed være et tegn på alvorlig systemisk sygdom. Katte er gode til at skjule når de er syge, derfor opdages forhøjet blodtryk ofte først når det allerede har medført skader. Det kan fx føre til skader på øjnene som nethindeblødninger og akut blindhed, nedsætte nyrernes funktion og overbelaste hjertet.
På Skæring Dyreklinik tilbyder vi blodtryksmåling af din kat, så du har mulighed for at få din kat undersøgt i tide og for at få behandlet underliggende årsager til lidelsen.
Blodtryksmålinger gør ikke ondt og katten skal ikke bedøves. For at få et korrekt og præcist resultat, indlægges katten om morgenen og får ro og hvile i et bur for sig selv uden udefrakommende forstyrrelser. Det er vigtigt at katten får tid til at vænne sig til de nye omgivelser for at stress ikke skal påvirke resultatet.
På Skæring Dyreklinik har vi et rum særligt til katte, hvor de ikke stresses af andre patienter og hvor burene kan mørklægges. På den måde sørger vi for at forholdene for at måle blodtryk er så gode som mulige. Derudover gør vi brug af beroligende duftstoffer (feromoner), som hænges på kattenes bure for at de skal føle sig så godt tilpas som muligt.
Målingerne udføres over flere gange i løbet af dagen, så risikoen for fejlmålinger minimeres.
Dyrlægen vil på baggrund af resultaterne tilrettelægge en behandlingsplan tilpasset netop din kats behov. Har katten forhøjet blodtryk kan det være nødvendigt med en blod- og urinprøve for at undersøge hvad der er årsagen til det forhøjede tryk. Også dette kan klares på klinikken og dyrlægen vil i samarbejde med dig som ejer lægge en plan for hvordan udredningen skal foregå.
Efter undersøgelsen kan din kat komme hjem. Du behøver ikke tage særlige hensyn eller holde den inde efter undersøgelsen.
Hvis du ønsker at booke en tid er du altid velkommen til at ringe til Skæring og Rosenholm Dyreklinik, vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål.
Dyrlæge Monica Kallehauge