Aflivning

Sådan foregår en aflivning hos Vestdjurs Dyrlægerne

Det er aldrig sjovt når kæledyr skal herfra, men da vore kæledyr ikke lever lige så længe som os, må de fleste dyreejer på et tidspunkt sige farvel til et eller flere dyr. På Rosenholm og Skæring Dyreklinik gør vi hvad vi kan for, at du som ejer er tryg ved situationen og at dyret ikke skal føle unødigt ubehag i forbindelse med en aflivning. Når man kommer med sit dyr til aflivning, starter vi med at tage en snak om hvad der skal ske med dyret efter det er aflivet. Når det er afgjort, forklarer dyrlægen hvordan en aflivning foregår og man kan som ejer få svar på nogle af de spørgsmål der presser sig på i denne situation.

En aflivning foregår ved, at dyret som det første får en for-bedøvelse, så det falder i søvn. Herefter kan dyret ikke kan føle smerte eller registrere hvad der sker omkring det. Bedøvelsen gives med en sprøjte ind i en muskel hvorefter det langsomt falder i en dyb søvn og ikke oplever yderligere ubehag. Imens dyret falder i søvn, kan du som ejer sidde hos det, så dyret føler sig trygt.

Når dyret sover, kan man som ejer vælge at sige farvel inden det får den aflivende sprøjte. Det er op til dig som ejer, om du ønsker at være med helt til det sidste, eller om du ønsker at have det sovende dyr som det sidste minde.

Den aflivende sprøjte gives, helt smertefrit, ind i blodbanen. Dyrlægen lytter og mærker på dyrets hjerte og vejrtrækning og i løbet af nogle minutter efter sprøjten er givet, vil hjertet holde op med at slå og dyret er sovet ind.

Inden aflivningen, har du på forhånd aftalt med personalet på klinikken hvad der skal ske med den afdøde krop. Man kan som ejer vælge, at dyret skal kremeres eller med hjem og begraves i haven. Ønsker man at begrave dyret hjemme i haven, kan man læse reglerne for dette på

Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Skal dyret kremeres, beholder vi det på klinikken og sender det til kremering sammen med andre dyr eller alene. Man kan efter aftale vælge, at få dyrets aske retur i en urne som egner sig til nedgravning i haven eller til at stå i huset. Det er også muligt at få taget aske fra, som kan bruges i smykker der vil give et evigt minde om dyret.

Du er altid velkommen til, at kontakte Rosenholm eller Skæring Dyreklinik for at høre nærmere om de muligheder der er, samt priser. Hjemmeaflivninger kan i de fleste tilfælde også arrangeres efter aftale.

 

Dyrlæge Monica Kallehauge

Del denne historie
Hvalpeaften på Skæring Dyreklinik

Har du en hvalp under 6 måneder?

Så er I inviteret til hvalpeaften hos os!

En aften med hvalpeleg, fagligt indhold, rundvisning, snak og godt selskab!

Hvalpeaften