Tjek og vaccination

Når din hvalp skal tjekkes og vaccineres

Der er rigtig mange ting at forholde sig til når man har fået en hvalp og en af de ting er sundhedstjek og vaccination hos dyrlægen. På Skæring og Rosenholm Dyreklinik tilbyder vi hvalpetjek, hvor hvalpens sundhedspapirer kigges igennem og vi sikrer os at den lever op til de generelle anbefalinger for vaccinationer og sundhedstjek.

En lille hvalp skal igennem flere vaccinationer for at beskytte den mod alvorlige smitsomme sygdomme. 

Oftest får hvalpe deres første vaccination hos opdrætter omkring 8 uger. Alt efter hvordan din hvalp er vaccineret inden du overtog den, skal den ind til vaccination hos os en eller to gange med 4 ugers mellemrum, første gang når den er ca. 12 uger gammel.

Vi vaccinerer din hvalp mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, leptospirose og kennelhoste. Når den bliver vaccineret, aktiveres immunforsvaret og danner et forsvar, så hvalpen er modstandsdygtig overfor netop disse sygdomme hvis den møder dem.

Du kan i dagene efter vaccination opleve forbigående feber hos din hvalp, som kommer til udtryk ved nedsat appetit og træthed. Dette er helt ufarligt og en almindelig bivirkning af at immunforsvaret arbejder. Skal du rejse med din hvalp, er et hundepas og rabies-vaccination ligeledes et krav.

Vi anbefaler også et unghundetjek ved 8 måneders alderen. Dette kan du læse mere om her på hjemmesiden. For at gøre det let for dig, kan vores system sende dig automatiske remindere om, hvornår det er tid til tjek eller vaccinationer.

Inden en vaccination gennemgår hvalpen et sundhedstjek. Her undersøger dyrlægen hvalpen fra snude til hale for at sikre sig, at den er sund og rask nok til vaccination. Ved et hvalpetjek vil dyrlægen have ekstra fokus på medfødte lidelser, ernæring, hjertet og vækst, da vi fra erfaring ved, at det er her hvalpe kan have problemer. Derudover er der ekstra tid til at blive klappet og få godbidder så din hvalp får så god en oplevelse som muligt ved sine første dyrlægebesøg.

Vi snakker også med dig om, hvad du kan øve hjemme, for at dyrlægebesøg forhåbentligt bliver en god oplevelse hele hundens liv og der er sat tid af til, at du kan stille alle de spørgsmål, der kan presse sig på, når man har fået en hvalp.

Derudover er du altid velkommen til, at kigge forbi klinikkerne så hunden kan få en godbid og blive klappet. På den måde bliver besøg på klinikken forbundet med noget positivt og hvalpen lærer os at kende.

På Skæring og Rosenholm Dyreklinik glæder vi os til at hilse på dig og din nye hvalp. Du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål eller for at booke tider.

Bliver din hund syg eller kommer ud for en ulykke, er der altid en dyrlæge at træffe på telefonen, også udenfor normal åbningstid og i weekender.

 

Dyrlæge Monica Kallehauge

Del denne historie
Hvalpeaften på Skæring Dyreklinik

Har du en hvalp under 6 måneder?

Så er I inviteret til hvalpeaften hos os!

En aften med hvalpeleg, fagligt indhold, rundvisning, snak og godt selskab!

Hvalpeaften