Infektiøs hepatitis

Smitsom leverbetændelse Skrevet af Dyrlæge Monica Kallehauge | 17. dec 2019

Smitsom leverbetændelse, også kaldet infektiøs hepatitis, er en virusinfektion, som primært rammer unge hunde under 1 år og som giver ødelæggelser i leveren. Symptomerne på denne sygdom er feber, nedsat appetit, opkast, blødninger, skader i øjnene, ondt i maven og træthed.

Efter introduktion af vaccine imod virussen, er tilfældene af sygdommen blevet færre og smitsom leverbetændelse diagnosticeres heldigvis sjældent hos hunde i Danmark. Dog ses der stadig udbrud på hundekenneler i det sydlige og østlige Europa.

Virussen kan overleve i ræve, ulve og vaskebjørne, derfor udgør vilde dyr i vores omgivelser altid en potentiel kilde til virus og kontinuerlig dækning af vaccine anbefales.

På Skæring og Rosenholm Dyreklinik tilbyder vi forebyggende vacciner imod smitsom leverbetændelse. Denne gives som en kombinationsvaccine hvert 3. år, sammen med hundesyge og parvovirus.

Derudover anbefaler vi vaccination mod leptospirose og kennelhoste som gives årligt. For at gøre det let for dig, kan vores system sende dig automatiske remindere om, hvornår det er tid til sundhedstjek eller vaccinationer.

Er du i tvivl om din hund er tilstrækkeligt vaccineret imod smitsom leverbetændelse eller har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Skæring og Rosenholm Dyreklinik. Vi kan hjælpe med vejledning eller med at booke en tid til vaccination eller sundhedstjek.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.