Rejse med hund og kat

Skal du ud at rejse med dit kæledyr, er det vigtigt at have styr på hvilke regler der gælder for dette. Samtidig bør du sætte dig ind i, hvilke tiltag du kan gøre for, at forhindre at dit kæledyr udsættes for smitte med tropiske sygdomme, eller risikerer at bringe denne smitte med hjem som blind passager.

Først og fremmest er det et krav, at din hund eller kat har et gyldigt kæledyrspas. Uden et pas må dit kæledyr hverken forlade eller komme ind i Danmark.

For at kæledyret kan få et gyldigt pas, skal det være korrekt ID-mærket og have en rabies vaccination. Vaccinationen kan gives fra hunden eller katten er 12 uger gammel og skal gives mindst 21 dage før dyret skal krydse grænsen. Herefter er passet gyldigt i 3 år.

På Skæring og Rosenholm Dyreklinik, tilbyder vi både ID-mærkning og rabies vaccination, så vi kan udfærdige et pas til dit kæledyr.

For at gøre det let for dig, kan vores system sende dig en reminder når det er tid til en ny vaccination, så passet forbliver gyldigt og klar til brug.

Udover pas og rabiesvaccine, kan enkelte lande have særlige krav som skal opfyldes for, at du må indrejse med dit kæledyr. Dette gælder fx Norge, som kræver, at der gives en ormekur 24-120 timer inden indrejse i landet, hvis du rejser med hund. Denne ormekur skal gives af en dyrlæge. Efterfølgende udfylder dyrlægen en attest i passet, som du skal vise i tolden/paskontrollen ved Norges grænse.

Det er vigtigt, at du altid orienterer dig om, hvilke krav der stilles i det enkelte land du skal rejse til. På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du finde de oplysninger du skal bruge for at holde dig opdateret.

Derudover er det en god idé, at forebygge at din hund kan smittes med eksotiske sygdomme. Der findes mange infektiøse lidelser, som vi ikke ser her i Norden, men som er helt normale længere syd på. Især såkaldte vektor-overførte sygdomme, dvs. sygdomme som smitter ved myggestik eller flåtbid, kan du effektivt beskytte din hund eller kat imod, ved at give en korrekt behandling inden afrejse. Skal dit kæledyr med ud at flyve eller køre langt, kan det ligeledes være en fordel, at give den beroligende kosttilskud i en periode før og under afrejse, for at gøre transporttiden mere behagelig for dyret.

Overvejer du, at rejse med din hund eller kat, er du velkommen til at kontakte Skæring og Rosenholm Dyreklinik. Vi kan være behjælpelige med at svare på spørgsmål og tjekke op på, om din hund eller kat lever op til de gældende krav for rejse. Derudover kan du booke tid til ID-mærkning, vaccination, ormekur eller oprettelse af pas, så du og dit kæledyr er klar til at krydse Danmarks grænser.

 

Dyrlæge Monica Kallehauge

Del denne historie
Hvalpeaften på Skæring Dyreklinik

Har du en hvalp under 6 måneder?

Så er I inviteret til hvalpeaften hos os!

En aften med hvalpeleg, fagligt indhold, rundvisning, snak og godt selskab!

Hvalpeaften