Øregangsbetændelse

Betændelse i den ydre øregang

Alle hunde kan blive ramt af betændelse i den ydre øregang, også kaldet øregangsbetændelse eller otitis eksterna. Symptomerne på at din hund har problemet er, at den ryster hovedet mere end normalt, kløer sig i ørerne, har meget ørevoks/skidt i ørerne, lugter eller går med skæv hovedholdning.

Der kan være mange grunde til, at hunde får øregangsbetændelse. Derfor er dyrlægen nødt til, at tilse din hund for at kunne tilrettelægge en behandling, som er målrettet netop din hunds problem.

Årsager kan fx være fremmedlegemer, polypper, forsnævringer i øregangen, øremider eller allergi som nedsætter hudens modstandsdygtighed. En eller flere af disse underliggende årsager kan gøre, at der sker en forskydning i øregangens normale hudflora og din hund udvikler en øregangsinfektion.

Dyrlægen undersøger hunden ved, at kigge ned i øregangen med et otoskop som er et redskab lavet specielt til at kigge ned i hundes lange og trange øregang. Derefter tager dyrlægen en prøve ud fra øregangen, som bliver undersøgt i laboratoriet under et mikroskop. I mikroskopet kan man se om det er svampe, runde/stavformede bakterier eller parasitter der er årsagen til din hunds irriterede øregang. Herefter kan dyrlægen tilrettelægge den mest effektive behandling til netop din hund.

Ofte er der behov for, at hunden får renset sine ører inden den kan få sine medicinske øredråber. Meget skidt i ørerne gør, at de medicinske dråber ikke kan virke effektivt fordi mikroorganismerne gemmer sig inde i skidtet. Rensningen af ørerne kan enten foregå på klinikken under bedøvelse eller hjemme med ørerens, alt efter hvor plaget hunden er af betændelsen.

Efter endt behandling, vil dyrlægen ofte foreslå en kontrol af hundens ører, for at sikre sig at øregangsbetændelsen er kommet helt i ro.

På Skæring og Rosenholm Dyreklinik har vi det rette udstyr og eget laboratorie, så vi hurtigt kan komme til bunds i, hvordan vi bedst hjælper din hund af med øregangsbetændelse. Du er velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål eller mistænker, at din hund har brug for behandling.

 

Dyrlæge Monica Kallehauge

Del denne historie
Hvalpeaften på Skæring Dyreklinik

Har du en hvalp under 6 måneder?

Så er I inviteret til hvalpeaften hos os!

En aften med hvalpeleg, fagligt indhold, rundvisning, snak og godt selskab!

Hvalpeaften