Rottesyge

Leptospirose (Rottesyge)

Leptospirose er en sygdom forårsaget af bakterien leptospira som opformeres i urinvejen hos rotter og mus og kan smitte igennem vand og vandpytter. Sygdommen er en såkaldt zoonose, hvilket vil sige at den kan smitte mellem dyr og mennesker.

Som følge af mere vådt vejr, flere skybrud og voksende populationer af fx rotter, er det en sygdom som ses mere og mere i Danmark. Ifølge Statens Serum Institut (SSI), som overvåger forekomsten af denne sygdom, var antallet af sygdomstilfælde i både 2017 og 2018 højere end tidligere registeret i Danmark.

Der kan gå op til 30 dage fra hunden bliver smittet af bakterien, til den viser tegn på sygdom, men i denne periode kan den udskille bakterien og dermed udgøre en smittefare for sine omgivelser, både mennesker og andre hunde.

Leptospirose giver primært nyreskader og symptomerne er uspecifikke og kan ligne mange andre sygdomme, derfor er den en udfordring at diagnosticere. Tegn på leptospirose er nedsat appetit, feber, træthed, ændret tissemønster og øget drikkelyst. Derudover ses der i sjældne tilfælde øget blødningstendens.

På Skæring og Rosenholm Dyreklinik tilbyder vi en forebyggende vaccine imod leptospirose. Vores vaccine indeholder fire typer af inaktiveret leptospira-stammer og er dermed den tilgængelige vaccine med bredest dækning. Den gives årligt og kan mikses med vaccinen mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse, så din hund ikke skal stikkes flere gange end højst nødvendigt. 

Derudover anbefaler vi vaccination mod kennelhoste som gives årligt.

For at gøre det let for dig, kan vores system sende dig automatiske remindere om hvornår det er tid til sundhedstjek eller vaccinationer.

 

Er du i tvivl om din hund er tilstrækkeligt vaccineret imod leptospirose eller har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Skæring og Rosenholm Dyreklinik. Vi kan hjælpe med vejledning eller med at booke en tid til vaccination eller sundhedstjek.

 

Dyrlæge Monica Kallehauge

 

 

Del denne historie
Hvalpeaften på Skæring Dyreklinik

Har du en hvalp under 6 måneder?

Så er I inviteret til hvalpeaften hos os!

En aften med hvalpeleg, fagligt indhold, rundvisning, snak og godt selskab!

Hvalpeaften