Parvovirus

Virus som angiver tarmkanalen

Parvovirus er en meget smitsom virus som angriber tarmkanalen på hunde og hvalpe er især følsomme for smitte.

Sygdommen overføres via afføring fra smittede dyr, eller ved kontakt med kontaminerede omgivelser eller personer. Virussen er meget modstandsdygtig overfor varme, kulde, fugtighed og tørke og kan overleve i miljøet meget længe. Derfor er den svær at komme af med når først et dyr bliver smittet, og alt den smittede har været i kontakt med, udgør potentielt en smittekilde for andre modtagelige hunde.

Symptomerne på infektion med parvovirus er træthed, nedsat appetit, feber eller for lav temperatur, opkast og kraftig, ofte blodig, diarré. Vedvarende diarré og opkast fører hurtigt til dehydrering og i værste fald sepsis, hvor sygdomsorganismer får adgang til blodbanen.

De fleste dødsfald som følge af parvovirus, sker indenfor de første 48 timer og hvalpe bliver især hårdt ramt. 

Desværre findes der ingen medicin mod parvovirus, så sygdommen kræver isolation og indlæggelse med støtteterapi.

På Skæring og Rosenholm dyreklinik tilbyder vi forebyggende vacciner imod parvovirus. Denne gives som en kombinationsvaccine hvert 3. år, sammen med hundesyge og smitsom leverbetændelse.

Derudover anbefaler vi vaccination mod leptospirose og kennelhoste som gives årligt. For at gøre det let for dig, kan vores system sende dig automatiske remindere om, hvornår det er tid til sundhedstjek eller vaccinationer.

 

Er du i tvivl om din hund er tilstrækkeligt vaccineret imod parvovirus eller har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Skæring og Rosenholm Dyreklinik. Vi kan hjælpe med vejledning eller med at booke en tid til vaccination eller sundhedstjek.

 

Dyrlæge Monica Kallehauge

Del denne historie
Hvalpeaften på Skæring Dyreklinik

Har du en hvalp under 6 måneder?

Så er I inviteret til hvalpeaften hos os!

En aften med hvalpeleg, fagligt indhold, rundvisning, snak og godt selskab!

Hvalpeaften