Hundesyge

Canine Distemper

Hundesyge også kaldet Canine Distemper, er en smitsom og alvorlig sygdom som kan ramme uvaccinerede hvalpe og hunde. Sygdommen skyldes en virus, som foruden hunde, kan smitte andre pattedyr som mink, sæler, ulve, ræve m.m. De vilde dyr i vores omgivelser udgør altså en potentiel smittefare for vores kæledyr.

Smitten kan overføres igennem luften, delt mad eller vandskåle fra smittede dyr. Smittede individer kan udskille virussen i månedsvis og drægtige og smittede tæver kan overføre sygdommen videre til sine hvalpe.

Sygdommen rammer nervesystemet, respirationsvejene og tarmsystemet. Symptomerne kan i starten være milde og blot ses som øjenflåd, men over tid vil man se feber, hoste, nedsat appetit, opkast og til slut symptomer fra nervesystemet. Der findes ingen medicin mod sygdommen og den ender ofte dødelig. De få overlevne hunde kan have permanente skader resten af deres liv.

På Skæring og Rosenholm dyreklinik tilbyder vi forebyggende vacciner imod hundesyge. Denne gives som en kombinationsvaccine hvert 3. år, sammen med parvovirus og smitsom leverbetændelse. Der ses jævnligt udbrud af sygdommen i vilde dyrepopulationer, fx i sommeren 2019. Derfor anbefales det, at man holder sin hund dækket ind med vaccine kontinuerligt.

Derudover anbefaler vi vaccination mod leptospirose og kennelhoste som gives årligt samtidig med vaccinationen mod hundesyge. For at gøre det let for dig, kan vores system sende dig automatiske remindere om, hvornår det er tid til sundhedstjek eller vaccinationer.

Er du i tvivl om din hund er tilstrækkeligt vaccineret imod hundesyge eller har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Skæring og Rosenholm Dyreklinik. Vi kan hjælpe med vejledning eller med at booke en tid til vaccination eller sundhedstjek.

 

Dyrlæge Monica Kallehauge

 

Del denne historie
Hvalpeaften på Skæring Dyreklinik

Har du en hvalp under 6 måneder?

Så er I inviteret til hvalpeaften hos os!

En aften med hvalpeleg, fagligt indhold, rundvisning, snak og godt selskab!

Hvalpeaften