Rabies (Hundegalskab)

Rabies er en smitsom virus, som er dødelig for både mennesker og dyr. Rabies er også kendt under navnet Hundegalskab, da hunde er den primære kilde til smitte for mennesker, men alle pattedyr kan smittes.

Symptomerne på rabies i hunde er typisk ændret adfærd som fx urenlighed, savlen, uro, forvirret opførsel og episoder med raserianfald og aggression afløst af sløvhed og lammelser.

Hos vilde dyr oplever man typisk, at deres naturlige frygt og tilbageholdenhed forsvinder. I stedet for at være frygtsomme, kan de finde på at opsøge og angribe mennesker eller andre dyr.

Sygdommen overføres ved bid eller spyt, og smittes man først med sygdommen, ender det altid dødeligt.

 

Mange lande i EU anses som fri for rabies, herunder Danmark. I de østlige EU-lande forekommer rabies dog i bestanden af vilde dyr og udgør konstant en smittekilde for kæledyr. Lejlighedsvist kommer dette til udtryk med udbrud af smitte. Også i Grønland finder man jævnligt rabies i bestanden af polarræve.

Det er meget vigtigt, at holde Danmark fri for denne dødelige sygdom, og ikke overføre smitte imellem lande. Derfor er det et krav, at alle hunde og katte rabies-vaccineres mindst 21 dage inden de krydser landets grænser.

På Skæring og Rosenholm Dyreklinik, tilbyder vi vaccination imod rabies og udfærdigelse af et kæledyrspas, så du lovligt og sikkert kan rejse med dit kæledyr. Vaccinationen kan gives fra din hund eller kat er 12 uger gammel og beskytter i 3 år herefter. For at gøre det let for dig, sender vi en reminder ud, når det er ved at være tid til at rabies-vaccinationen fornyes. På den måde forbliver dit kæledyrs pas gyldigt og klar til brug.

Dyrlæge Monica Kallehauge

Her på hjemmesiden kan du læse mere information om, hvordan man rejser med kæledyr. Du er altid velkommen til, at ringe til Skæring og Rosenholm Dyreklinik for at få råd og vejledning, eller for at booke en tid til vaccination.

Del denne historie
Hvalpeaften på Skæring Dyreklinik

Har du en hvalp under 6 måneder?

Så er I inviteret til hvalpeaften hos os!

En aften med hvalpeleg, fagligt indhold, rundvisning, snak og godt selskab!

Hvalpeaften