Kennelhoste

Kennelhoste (Bordetella Bronchoseptica og Parainfluenza)

Kennelhoste, også kaldet infektiøs tracheobronkitis, er en meget smitsom sygdom, forårsaget af en blandingsinfektion. Sygdommen giver kraftig og akut hoste og smitter igennem luften. Den er hyppigt forekommende i miljøer med mange hunde, fx hundekenneler og hundepensioner, det er formentlig derfra den har sit navn.

De agens som forårsager sygdommen er bl.a. bakterien Bordetella bronchoseptica og virussen parainfluenza. Disse angriber det øverste cellelag i de øvre luftveje og fremkalder kraftig irritation som giver hoste. Sygdommen er ofte selvbegrænsende og går over af sig selv indenfor 14 dage, men i denne periode har hunden nedsat modstandskraft imod andre sygdomme og kan dermed pådrage sig sekundære infektioner.

Skal din hund passes i en hundepension er det et krav, at den er vaccineret imod kennelhoste.

På Skæring og Rosenholm Dyreklinik tilbyder vi denne vaccine. Vores vaccine indeholder både dækning imod Bordetella bronchoseptica og parainfluenza, og gives som en nasal dråbevaccine, hvilket betyder at den gives som en dråbe i næsen fremfor en injektion. Vaccinen er godkendt til at beskytte i 1 år.

Derudover anbefaler vi vaccination med kernevaccinen mod hundesyge, smitsom leverbetændelse og parvovirus som gives hvert 3. år, samt leptospirose som gives årligt.

For at gøre det let for dig, kan vores system sende dig automatiske remindere om hvornår det er tid til sundhedstjek eller vaccinationer.

Skal din hund i pension, er du i tvivl om den er tilstrækkeligt vaccineret imod kennelhoste eller har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Skæring og Rosenholm Dyreklinik. Vi kan hjælpe med vejledning eller med at booke en tid til vaccination eller sundhedstjek.

 

Dyrlæge Monica Kallehauge

Del denne historie
Hvalpeaften på Skæring Dyreklinik

Har du en hvalp under 6 måneder?

Så er I inviteret til hvalpeaften hos os!

En aften med hvalpeleg, fagligt indhold, rundvisning, snak og godt selskab!

Hvalpeaften